Monday 29th February 2016

Ribbit! Ribbit! Ribbit!
It's a LEAP year!

Friday, January 15, 2010

Kill Kill Kill!! Die Die Die!!


I have been complaining to the hubs about my pest problems in the car and he immediately recommended one of those Roach Baits. They come in a box of 6 or so and apparently he has had some remarkable results with it.

Anyways, being the true Miss Procrastinator that I am, I have not yet got round to doing it . The complaints kept on mounting, yet the solution remains the same. There were even a few rounds of "You la beli.." and "Nanti I beli, lah.." But, still no signs of the Roach Bait in the Azrul household.

Until...

I was on the royal throne the other day when I noticed that there were some living beings underneath the pelapik toilet tiles (You know, those ones that you put on so that your feet don't get wet when you visit the toilet. Yes, those ones..) So I nudged it. Four little beings scampered away. Adakah baby cockroaches? Ewwwwww.... Adalah gross..

The last straw came when I left my cut fruits in the car after the kids' mengaji session last Wednesday. Thinking that the fruits might get spoilt if I left it overnight, I asked the hubs to accompany me to the car. *OK, Adilah adalah mengada* Anyways, guess what was waiting for us in my pack of jambu batu with asam? Two kid cockroaches. I kid you not. Ewwwwww...... Menggeletis, ok..

So, I finally got them Roach Bait last night. Memperkenalkan; Mortein Roach Bait that comes in a pack of 6.
Packaging untuk kotaknya

According to the instructions on the back of the package, you are supposed to put the baits about a metre apart from each other. The spot needs to be dark and warm. I already put 3 baits in toilet last night. Switched off the lights and the waiting game begins....

By this morning, I saw a trail of ants near the door. Three puny, tiny, baby cockroaches are being lifted for their feast tonight. Behind the pot, there was a casualty, bellied up! Turtle gitew.. hihihihihihihi
So, Yeay!!! It works! It blardy works!

Next , my car pulak. I placed all 6 baits in it. One at each passenger seat and one at the driver's. Two more in the trunk.
Eeh.. Blur pulak. Gelap sangat agaknya..

Sekali lagi. With flash!

Expecting to see some more casualties later today. According to the instructions, there are two types of roaches:

Lipas Amerika
Warna: Keperangan
Saiz: Besar 35-45mm
Lokasi biasa: Bilik air, tempat basuh, dekat paip dan longkang. Mencari makanan di dapur.

Lipas German
Warna: Perang Muda
Saiz: Kecil 5-15mm
Lokasi biasa: Pada amnya di tempat memasak yang panas dan lembap seperti almari dan di bawah sinki.

So, bring it on, Decepticons! We are on a mission!!!

Kill! Kill! Kill! Die! Die! Die!

hihihihihihihihihihi

*Updated 29Jan10 - The massacre site*

-dillz blogging out-

17 comments:

klynnismail said...

wah, wah.. saya ingat saya sorang je ada masalah ni..
was contemplating of calling the pest control people to service my car.
am soooooooooooo getting this tonite.
thank you kak dilla.

kucingorengemok said...

whooahhh, mesti cuba! lipas adalah musuh utama saya!! i read somewhere dia kata for each lipas u see, ada 100 lagi tengah menyorok kat tempat² gelap... rasa macam nak gila sekejap lepas baca tu...!! (yes, musuh ketat, note the number of exclamation marks, hehe)

dillazag said...

klynn:
hahahahahahaha...
tu lah pasal.. makan lagi dalam kereta.. ni lah kaedahnya.. padan muka kita..

nanti saya update dengan gambar kejayaan, ok?

KOG:
OMG, really.. imagine the little baby lipas that I saw.. maknanya, adalah makhluk emak, bapak, Kak Long, kak Ngah dia semua... Ewwwwww....

Am expecting a massacre site in the car when I drive home. hihiihihihi

NORA ANSHAR said...

how the hell do you get lipas in your car? mesti keta ko byk makanan bersepah2 nih... bagi satu round of spring cleaning dulu la keta tuh hehehe...

dillazag said...

noresh,
i am not alone, lah.. sila revert comment k-lynn. hihihihi

adzue said...

ooo.. k.dilla, i am also a firm believer in those roach baits. especially la ni tak boleh nak katok bagi mati.

for the cars though, my hubby recommends sembur the kereta time panas terik, tutup all pintu and leave for an hour. konfem ramai lipas mampus..hehehhehehe

Anonymous said...

wah..mesti cuba!!! my car has been invaded by them..

KS said...

Tak sabarnya nak tgk pic mangsa2 yg bergelimpangan...

Boleh le buat gulai lemak malam ni heheheh :p

AmzKaz said...

k.dilla,
hehehe.. kelakar plak cerita lipas2 ini... tho, my car pun sama, ada lipas buat perkampungan.

dillazag said...

adzue,
wah siap testimoni lagi.. :) hihihihihi

saya nak try suggestion your hubs tu, but have to go and buy the roach spray first. nanti saya update ceriteranya, ya?

Anon,
saya pun cuba juga. macam berjaya je. :)

Amy said...

Aku benci lipas2 kecik yg kat celah2 laci..buat aku rasa paranoid yg sudu garpu pinggan harus dibasuh lagi sekali everytime nak makan..aduih. My B dah beli yg bebola warna warni tu tah apa nama but I hate the smell. Yg akak beli ni ada bau tak? Pastukan if ada lipas besar panjang terbang2 tu, aku akan spray tapi dgn terjerit2 dan lompat2 sbb aku takut haha.

dillazag said...

KS,
dah ambik gambar dah, tapi semua kenit-kenit je. nak update techniques ni kot2 dapat yang maha gabak punya size lak.. hihihihi

AmzKaz,
hahahahahaha.. kalau dah ada budak2 makan dalam kereta, sure takleh elak punya lah perkampungan lipas ni..
BTW, good to hear that you got your car back! :)

klynnismail said...

Saya dah cuba letak ubat gegat besar pon takde kesan ok... Buat busuk keta adalah.
Tapi ada satu kali tu telah naik gila (seriously gila) and telah sembur semua selit celah dalam keta. Memang berjuta lipas keluar! Tapi lepas tu terseksa ok... Bau sembur tu nak terpitam saya.

Btw, tak jumpa lagi benda ni.
Lunch nanti saya MESTI pergi carrefour carik.

dillazag said...

klynn,
sila revert comment cik adzue juga. i tried it tengah hari semalam. spray tgh hari but and left it in the scorching sun. Pagi ni nak hantar khadra pun still got smell.
hihihihihi
have yet to check the trunk for the massacre site.

azrul ahmad said...

this thingymagic should do the trick. no need for sprays and what-have-yous. My car has been cockroach free ever since i put 4 of those in the cabin and another 2 in the trunk :D

klynnismail said...

ok azrul.. i take your word.
six legs insects, bring it on!!!!!

dillazag said...

azrul,
i did it already. just need to remember to change the buggers every 3 months, now.. :)

klynn,
ikut je apa dia cakap...