Monday 29th February 2016

Ribbit! Ribbit! Ribbit!
It's a LEAP year!

Wednesday, June 10, 2009

RM50 & RM1

Just got this from my beloved Aicu...


Duit seringgit telah bertemu dengan lima puluh ringgit dan bertanya:
"Oit,lama tak nampak, mana ko pergi?"

Lima puluh menjawab " Aku pergi merata tempat. Pergi stadium tengok bola, Naik STAR Cruise, gi KK naik AirAsia, lepak One Utama, konsert AF, Malaysian Idol.. tempat2 cam tuh lah. Eh, ko camner lak?"

Duit seringit menjawab perlahan seraya menunduk,
"Hmm..biasa lah.. Balik-balik tempat sama.. surau, masjid, surau... ".

Thanks, Aicu for the reminder and guys;
"Sendiri mau ingat, brader.."

-dillz blogging out-

4 comments:

Anonymous said...

insaf aku di buatnya kak...

~cik ros

MimY HaMiD said...

entry kelakar tp insaf...

dillazag said...

cik ros,
Tu lah pasal.. Simple je storyline tapi menusuk kalbu, kan?
Kalau nak enjoysss, senang aje nak keluar duit RM50 berkepul-kepul (or in the form of swiping your credit card)tapi kalau nak menderma / masuk tabung masjid / buat amal jariah ; adusssss.... Menggigil tangan naklepaskan kepulan duit RM1, ye tak?

dillazag said...

mimy,
enjoyss , enjoyss jugak.. tapi sekali-sekala mau ada tazkirah, ma....
hihihihi